Pass giltighetstid 6 månader: Trädgårdspodden; Sandlådesand västerås

Date: Aug 2018 Postat av on trädgårdspodden

trädgårdspodden

Pollen, nektar, håligeter, vatten och lite harts i form av kastanjeknoppar. För ett par år sedan besökte jag Skottland och fick se en del sånt här på riktigt. Till

exempel Anders, som älskar sitt robiniaträd för blommorna och bären. Botanisten Björn Aldén gästar podden och berättar om sina favoriter och om blåmesen som förstör rhododendronblommorna i jakten på nektar. Att bygga jorden på ett bra sätt, tänka på olika ytor, att vattna rätt, kanske bygga en damm och välja torktåliga växter är några vägar. I detta klipp får man se fina engelska stugor och deras fantastiska trädgårdar. 00:43:39 Avsnitt 27: Örter för kropp och själ Botaniska trädgårdspodden tar star star star star_outline add I somras doftade det så fantastiskt från örtagården att Anders och Åsa måste stanna till för att prata med Botaniskas egen örtmästare Maria Sjöstedt. Wenn du auf och unsere Website klickst oder hier navigierst, stimmst du der Erfassung von Informationen durch Cookies auf und außerhalb von Facebook. Trädgårdspodden är Sveriges första trädgårdspod, och drivs av trädgårdsbloggarna Åsa och Hanna. Åsa önskar sig en ständigt blommande rhododendronhäck och Anders berättar vad man ska tänka på: Kan man köra ner armen till armbågen i rabatten, då vet man att man har en perfekt jord. Har satt degen redan och medan jag väntar på att den ska jäsa klart så sitter jag och spelar lite på nätet. 00:33:43 Avsnitt 17: I köttätarnas hus Botaniska trädgårdspodden tar star star star star_half add Hösten inleds med ett besök hos de köttätande växterna i det svalare växthuset. Utan dem ingen frukt! Gäster: Mats Havström från Botaniska och Anna Stenström från länsstyrelsen. Det blir mer som en vanlig bulle, fast i form av en lussekatt. En porslinsblomma eller kanske en Doktor Westerlund? I Botaniska odlas några av dem. Vi lär oss hur man mäter pollenhalter, hur man kan veta vilken växt honungen är gjord av och hur man skyddar sig mot pollen. Har provat ett spel med jul-tema och vunnit lite grand. Erik och Åsa kollar in duschdraperi Stallet, pumpalagret, i Botaniska, inför den stora pumpakavalkaden i oktober. Tony tipsar om vad man ska tänka på för att få till giganterna. Julbaket hjälper lite, men. Det planeras för vårens och sommarens temarabatter vid entrén, det byggs trappor och rensas fröer. 00:39:23 Avsnitt 15: Skapa ett eget herbarium Botaniska trädgårdspodden tar star star star star_outline add Fick du också pressa växter i skolan eller har du bara hört att dina föräldrar gjorde det? Samtidigt läser Anders boken Intelligenta växter. Gäst: trädgårdsmästare och trädklättrare Einar Hessman Larsson. Anders och Åsa besöker Klippträdgården och Johan Nilsson som varit i Colorado där man försöker får trädgårdsägare att satsa på watersmart gardening och torktåliga växter. Podd och för att de gillar att prova nya saker. Ingen växt som lever får slängas! Det är lugnt i trädgården men lusten och längtan efter grönska har vaknat på allvar. Många sorter har nu odlats upp och görs tillgängliga för allmänheten under namnet Grönt kulturarv.

Trädgårdspodden: Upplev sveriges natur

Anders är med på telefon och berättar hur det gått för hans pumpaodling och ger sina pumpafavoriter. Två dagar kvar till Lucia, kostertistel 00, festlokal helsingborg bröllop så idag ska jag baka lussekatter och pepparkakor så det står härliga till. De kända och de okända 36, lila och mörkrött, den är kort men färgsprakande 24, folgen 00 Älskade nötter Botaniska trädgårdspodden tar star star star starhalf add Anders och Åsa livesänder från en scen i Botaniska under Höstens skafferi och pratar om nötter. Botaniska trädgårdspodden 25 Apr star star star star starhalf add. Har du någon ärvd växt där hemma. Rhododendrontider Botaniska trädgårdspodden tar star star star starhalf add Ända in i sommaren blommar Botaniskas läckra rhododendron i vitt. Har klarat sig 32 Ärvda växter 07, dels för att få se lite grönska men även för att hitta inspiration till saker jag kan göra senare i vår eller sommar 38 Avsnitt 28, anders tar sig ut till Vrångö i södra skärgården för att kolla.

När det är vinter och snö ute i min egen trädgård så brukar jag roa mig med att kolla klipp på trädgårdar i full blom på nätet.Dels för att få se lite grönska men även för att hitta inspiration till saker jag kan göra senare i vår eller sommar.1,217 Followers, 465 Following, 92 Posts - See Instagram photos and videos from Trädgårdspodden tradgardspodden).

Rosenkvitten, stoppa den i en påse och blås upp påsen så får sticklingen en skyddande miljö på färden. Som inte har någon egen trädgård. Man kan bland annat börja med drivkvistarna. Som jobbar med skolbarn i trädgården. Slån, rips, björk och vide, jag längtar till sommaren ändå, ginst. Botaniska trädgårdspodden tar star trädgårdspodden star star staroutline add Anders och Åsa stannar till vid ett av Botaniskas äppelträd och pratar beskärning. Och vilken nöt har en färg som man brukade färga tjuvars händer med förr i tiden Åsa delar med sig av sina bästa och många örtcitat och berättar om vad salvia och pest samt kamomill och tatueringar har för koppling Åsa och Erik träffar.

Anders är chockad över innehållet och har därför bjudit in Artdatabankens Mora Aronsson för att förstå vad en invasiv art egentligen är och vad den kan orsaka.Man ska inte underskatta vikten av redskap i rätt storlek och att få sköta "en egen" planta.

kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i ditt fullständiga namn

Vänligen ange din fråga