. Dela livet hela livet

Date: Aug 2018 Postat av on livet, dela, hela, livet

dela livet hela livet

något viktigt på gång! Känns matig och genomarbetad. Framförallt handlar det om att ändra tankemönster och se alla människor som en tillgång i samhället. Frågor för egen reflektion, dialog

eller gruppsamtal i varje kapitel. Mer finns att läsa på exempelvis Libris sida efter för. De som ska gifta sig ler åt den rekommendationen: två timmar? Men vi står inför såväl hälsomässiga som samhälleliga utmaningar. Sedan 20 år leder hon äktenskapskurser tillsammans med sin man Lars-Göran, och nu finns deras erfarenheter, efterfrågade av många, i boken ". Brudparet lägger ner stor energi på att utforma vigseln, menyn, bordsplaceringen och allt runt omkring. Jag blev positivt överraskad av den här boken efter att tidigare ha läst en amerikansk bok med liknande tema. Hälften av alla som gifter sig skiljer sig ju nuförtiden. "Tills döden skiljer oss åt"? En del säger efter några år att de hade kunnat få en jämnare resa om de bara hade fått hjälp på vägen. Kroppen ställer krav hela livet! Det märks att författarna är ett par som själva medvetet har arbetat på sin relation och att de själva har mött många par. Vi går inte in på så mycket detaljer utan försöker hjälpa paren att tänka efter. Nu har drömmen om ett längre liv förverkligats i vår del av världen.

Dela livet hela livet

Parallellt med det här har vi arbetat mycket med Alphakurser i vår församling. Dela livet hela livet" boken har ett tydligt kristet perspektiv men jag uppfattar författarna som tillräckligt ödmjuka för skåne att inte slå Bibeln i huvudet på den som är mer osäker. Men en gång i världen var LarsGöran och Christina ett ungt par som skulle gifta sig.

Varje kapitel i Dela livet hela livet innehåller frågor för egen reflektion, dialog eller gruppsamtal.Nu arbetar vi med en ledarhandledning också, berättar Christina.

Hon berättar med ett skratt om hur hon nämner en tanke från Alphaäktenskapskursen för de par som ska gifta farligt äta för mycket ingefära sig. Den här boken vill vara en sådan hjälp för alla som funderar på äktenskap. Inklusive litteratur i ämnet på både svenska och engelska.

farligt äta för mycket ingefära

kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i ditt fullständiga namn

Vänligen ange din fråga