Aktiviteter i skaraborg - Rånäs fjäderfabrik

Date: Aug 2018 Postat av on fjäderfabrik, rånäs

rånäs fjäderfabrik

produktionsnummer klistras på den färdiga produkten och paketeras på pall för leverans till kund eller vårt färdigvarulager. Bladen matas in i ugnen med hjälp av en sekvensstyrd robot

som styrs via en dator och transporteras genom ugnen på stegbalkar. Detta styrs dels i härdprocessen men framför allt i normaliseringen (anlöpning) där temperatur och tid är helt avgörande för hårdheten, så att de rätta egenskaperna uppnås. Rånäs har ett stort lager med platt fjäderstål ca 240 ton över 100 olika dimensioner i bredd mellan 32 -100mm och tjocklekar mellan 5 -26mm. Efter härdning går bladen automatiskt in i den elektriska anlöpningsugnen för att värmas upp till 500 grader. Materialet klipps från 6m längder i en specialbyggd linje där stålet kapas i den längd som programmeras i en dator. Hål för centrumskruv och byglar stansas automatiskt efter punktvärmning med gasol på angivna ställen för att minska risken för sprickbildning vid stansningen. Fjäderbladen förflyttas sedan mellan olika moment av en sekvensstyrd portalrobot med elektromagneter. Anpassa din widget som du vill ha den och kopiera sedan koden till din hemsida! Bladen kontrolleras att rätt radie uppnåtts och att bladen är helt raka i sidled. I datorn anges ett antal olika parametrar som tjocklek, bredd, längd, antal, hålanvisning och pallplacering. Vid montering nitas även de blad som skall ha byglar, plastmellanlägg pressas i bladändarna, centrumskruv, bygelskruv och distansrör monteras. Alla blad som skall formas varmt före härdning bearbetas här i en datorstyrd produktionscell innehållande ändvärmningsugn, två exenterpressar, två ögledragningsmaskiner, ett valsverk samt en datorstyrd portalrobot.

Fixturen är motorstyrd för snabba omställningar och hela fixturen tippar ned i härdoljan. Den så viktiga värmebehandlingen av fjädrar sker i en jesus automatiserad och övervakad process för bästa resultat och kvalitet. Härdugn Tunga, bladen till härdugnen matas in via en portalrobot med elektromagneter och förflyttas genom ugnen på stegbalkar.

På, rånäs, bilfjädrar jobbar vi med kvalité och hög kundservice.Tillverkning och levereras av bilfjädrar och special produkter utan onödiga uppehåll.


Rånäs Bilfjädrar AB, detta gör att materialet passar mycket bra både som fjädrande och mot slitage. VD, rånäs Bilfjädrar AB finns även på 1 annan adress Öglor på huvudbladen anpassas till rätt tolerans och bussningar pressas i öglorna. Aktiebolag, smide, detta är samma typ av material som ingår i de fjäderpaket som monteras på nya bilar och släpvagnar. Tyngdpunkten i produktionen är tillverkning av lätta och tunga fjädrar och våra fjädrar återfinns till exempel på lastbilar. Bussar, man kontrollerar även fjäderkraften och att varje fjäder har rätt pilhöjd. Montering Lätta linjen, moderbolag, hos oss hittar ni ett brett sortiment av fjädrar och tillbehör på lager som garanterar snabba leveranser direkt till kunderna. Släpvagnar och spårbundna fordon, axMotion AB, efter att bladen passerat anlöpningen och kylts ned till hanterbar temperatur görs hårdhetsprov på 10 av de producerade bladen. Utmatningen av de varma bladen har vi löst med att den sista ugnsbalken går på en specialboggi och hela balken förflyttas ut ur rånäs fjäderfabrik ugnen till härdningen.

Fjädermaterial, råmaterialet köps från en av de främsta fjäderstålstillverkarna i Europa och är till 100 skrotbaserat svenskt stål.Nyckeltal och resultat, bolaget skall bedriva tillverkning och återförsäljning av reservdelar till fordon ävensom idka därmed förenlig verksamhet.

kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i ditt fullständiga namn

Vänligen ange din fråga